HISTORIA

Grundaren William Rosenberg öppnade sin första restaurang 1948 i Quincy i Massachusetts under namnet Open Kettle. William upptäckte snabbt hur populära hans donuts och kaffe var samt det faktum att hans gäster älskade att ”dunka” sin donut i kaffet. 1950 döpte han om sin restaurang till Dunkin Donuts och påbörjade sitt arbete med att starta upp fler enheter med missionen att förse folket med kaffe av högsta kvalitet och färska donuts. Resten är som man säger historia, idag finns över 12,000 Dunkin donuts enheter fördelat på 40 länder i världen.

Den första enheten i Sverige öppnade den 5:e december 2015 i Täby Centrum. Det var Beatles hysteri och ett 100-tal personer sov i dagar för att vara först i kön när Dunkin Donuts såg dagens ljus i Sverige. I dagsläget finns vi i Täby Centrum, Mall of Scandinavia, Gallerian Hamngatan, Kista Galleria, Skärholmen Centrum sedan har vi två shop in shops i Webhallen (Sveavägen 39) och Webhallen (S:t Eriksgatan 44). Under sommaren 2018 kommer vi även öppna en ny enhet på Cityterminalen och en på Centralstationen. Målsättningen är att öppna Dunkin Donuts i flera delar av Sverige under de närmaste åren och ha 30-50 enheter över landet inom en treårsperiod.

Dunkin Donuts är mer än fantastiska donuts och grymt kaffe. Vi har under våren tagit fram olika kvalitativa och väldigt prisvärda frukostpaket som vi serverar hela dagen! Våra bagels är Stockholms bästa och väl värda en omväg. I utbudet har vi även lagt till veganska gluten och laktosfria rawballs samt chokladbollar. Inom kort har vi även glutenfria donuts i vårt sortiment. Är man törstig har vi svalkande iste och cold brew kaffe som vi gör själva, vill man ha något med lite mer konsistens så har vi milkshakes i världsklass eller isiga Coolattas i olika smaker.

Vi har som mål att varje besök hos oss på Dunkin Donuts ska vara eller bidra till en upplevelse man vill åt igen.

För att bäst beskriva vad vi står för tar jag hjälp av olika slogans som Dunkin Donuts haft genom åren.
The Place for Donuts and Coffee – 1950-1964
It's Worth the Trip – 1979-1990, 1997-1999
Something Fresh is Always Brewin' Here – 1997 – 1998
One Taste and You'll Understand - 2001
America Runs on Dunkin' – 2007

INSTAGRAM & FACEBOOK
Instagram Facebook